ChatGPT? Wij doen mee!

Nee, we worden niet elke ochtend badend in het angstzweet wakker. Geen klamme handjes noch buikpijn. Ja, ChatGPT is er, maar nog lang niet klaar om een goede copywriter of creatieveling te vervangen. Dat de tool nog heel wat slimmer moet worden, dat staat vast, maar dat betekent niet dat je er al niet van gebruik kunt maken. Want deze AI-technologie biedt zeker en vast meerwaarde. Wij geven je enkele van onze bevindingen mee! 

Laat ChatGPT het opzoekingswerk verrichten

ChatGPT mag dan wel vrij saaie teksten opleveren, dat betekent niet dat je als je teksten moet schrijven er geen gebruik van kunt maken. Geef je een doelgerichte vraag in, dan krijg je vast en zeker een vrij uitgebreid en meestal ook correct antwoord. Dubbelchecken is wel de boodschap. Op die manier moet je zelf geen tientallen sites meer doorploegen, krijg je de informatie op een presenteerblaadje aangeboden en win je heel wat tijd. 

Een concreet voorbeeld? Moeten we een roadtrip uitschrijven voor Connections, dan kan ChatGPT ons alle bezienswaardigheden en must visits aanreiken. 

Laat die (al bij al vrij generalistische) ideeën maar komen 

Nope, het warm water gaat ChatGPT niet uitvinden, maar je kunt de tool wel gebruiken om ideeën te spuien. 

Nood aan wat content ideeën of zelfs een compleet contentplan? ChatGPT speelt het klaar. Basic, maar bruikbaar als basis. 

Vertalen maar 

Wist je dat ChatGPT ook in 95 talen kan vertalen? Niet helemaal foutloos, maar best bruikbaar. 

En nog veel meer bedrijfsmatige toepassingen 

Van gepersonaliseerde customer support, het schrijven van handleidingen,en adviezen voor advocaten tot financieel advies en fraudedetectie: ChatGPT kan er een rol in spelen.

Meer dan enkel voor zakelijk gebruik

Je kunt ChatGPT inschakelen voor je werk of onderneming, maar ook privé kun je heel wat aan deze tool hebben. Van het schrijven van motivatiebrieven tot het voorspellen van het weer, het neerpennen van songteksten, recepten en ga zo maar door, de mogelijkheden lijken wel eindeloos. Zelfs super gepersonaliseerde aanbevelingen zijn mogelijk. Heb je het nog niet gedaan, begin er dan zeker eens mee te experimenteren. 

Voor de leken … wat basisinfo over ChatGPT

Wat is ChatGPT? 

Het gaat om een AI-chatbot die werkt op basis van natuurlijke taal, je kunt dus in principe elke vraag stellen die je maar wil. De tool werkt met het Large Language Model waardoor er voorspellingen kunnen worden gemaakt. 

Over hoe je ChatGPT moet gebruiken vind je hier een complete uitleg. 

Weet dat de basisversie van de software gratis is! Downloaden is niet nodig, je kunt je browser gebruiken. 

Meer weten over AI en de mogelijkheden? 

Een boompje opzetten over AI en/of ChatGPT. Samen bekijken wat de mogelijkheden zijn en of deze technologie voor jouw onderneming inzetten? We denken graag met je mee en komen met betaalbare oplossingen op maat.

Contact