...
+ 32(0)496 52 20 39 [email protected]

Trends komen en gaan, zeker in markering. Los van het jargon en een hele hoop onzin, trachten we bij Make it Sticky 5 trends te onderscheiden die wel van belang zijn. Doe er alvast je voordeel mee!

Trend 1: Omarm de steeds groter wordende platformen

Als kleine ondernemer opboksen tegen de Amazon’s & Bol.com’s van deze wereld? Veel geluk! Deze platformen worden steeds groter en machtiger. Als lokale retailer kun je echter ook profiteren van hun omvang en populariteit. Bekijk dus zeker de mogelijkheden eens om via hun platform te verkopen. Ok, je geeft wat commissie en data af, maar je bereikt wel vrij goedkoop een zeer groot publiek … Je onderscheiden wordt dan wel steeds belangrijker, want enkel op de prijs kun je het nooit winnen.

Trend 2: AI is er en blijft er 

Artificiële intelligentie wint steeds meer aan belang. Zo maakt ook Google er gebruik van. Door middel van AI kun je met de Smart Campaigns van Google snel zelf Google Ads campagnes opzetten. De mogelijkheden zullen blijven uitbreiden en systemen gaan je steeds beter en natuurlijker ondersteunen.

Trend 3: Klanten behouden is belangrijker dan ooit 

Geef je bakken vol geld uit aan het werven van nieuwe klanten, maar laat je bestaande klanten simpelweg lopen? Drama! Veel ondernemers hebben geen idee wat een klant hen nu eigenlijk oplevert, waarom ze blijven of waarom ze vertrekken. Kun je je klanten beter vasthouden dan de concurrentie, dan neem je sowieso een voorsprong. Heb je al eens aan een retentieprogramma gedacht? Beloon je trouwe klanten en investeer in klantretentie. Soms hoef je aan de eerste verkoop amper wat te verdienen, als je klanten je vervolgens jarenlang trouw blijven.

Trend 4: Videomarketing is een blijver

Lig je nog met lange teksten en afbeeldingen te prutsen op sociale media? Weet dat video marketing tegenwoordig veel meer effect heeft. Zorg voor voldoende video’s over je business. Ze hebben een beter bereik, hebben mee stopping power en slepen de kijker mee in het verhaal, als je het goed aanpakt tenminste …

Trend 5: Je kan niet meer om voice search heen

Momenteel breken Siri of Alexa nog niet echt potten, maar spraaktechnologie wordt steeds beter en binnen afzienbare tijd hoeven we niet meer op een klavier te tokkelen, maar spreken we onze zoekopdrachten in. Houd er rekening mee in je strategie om gevonden te worden op het wereldwijde web.

Nood aan strategische hulp? 

Kun je wel wat (strategische) ondersteuning gebruiken op het vlak van digitale marketing? Ik denk graag met je mee, reik je oplossingen aan en zorg dat je ook de komende jaren nog successen boekt.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.